Veelgestelde vragen

Wanneer is het de beste periode om graszoden te leggen?

Graszoden kunnen in principe het hele jaar gelegd worden, zelfs tijdens periodes van lichte nachtvorst. Tijdens matige en strenge vorst kunnen wij niet meer oogsten en kan er ook geen gras gelegd worden. Bij erg hoge temperaturen in de zomermaanden is er geen probleem om graszoden te plaatsen. Het water geven vraagt dan meer tijd en aandacht door het droge warme weer. M.a.w., tijdens het voor- en najaar zijn de weersomstandigheden op zijn best met middelmatige temperaturen en af en toe regen.

Hebben jullie graszoden op voorraad?

Graszoden kunnen ongeveer 24u opgerold bewaard worden zonder dat de kwaliteit verminderd. Het gaat hier om een natuurlijk en dagvers product. Onze graszoden zijn daarom enkel op bestelling verkrijgbaar. Graag ontvangen wij uw bestelling telefonisch 2 werkdagen op voorhand. 

Hoe kan ik bij jullie afrekenen?

Wij vragen u vriendelijk om steeds bij afhaling de graszoden te betalen. Dit kan cash of met bancontact. 

Plaatst A. Van den Bulck zelf graszoden?

Het plaatsen van graszoden laten wij over aan gespecialiseerde tuinaannemers. Wij brengen u, indien gewenst, in contact met door ons aanbevolen vakmensen. 

Wat zijn de afmetingen van 1 rol gras?

Wij verkopen graszoden van 1m2 per rol. Deze meten 174cm lang en 58cm breed. De graszoden zijn ongeveer 1,5 cm dik.

Zijn de graszoden versterkt met plastic verstevigingsnettten?

Nee, wij zorgen voor een natuurlijke sterke graszoden door in te zetten op een goede beworteling. De restanten van deze netten in de graszoden kunnen jaren later ongemakken veroorzaken bij het verticuteren, of bij het opnieuw bewerken van de grond.

Welk grasmengsel bieden jullie aan?

Wij kweken enkel recreatiegazon. Dit is een grasmengsel dat zeer goed tegen betreding kan, een goede ziekteresistentie heeft en een sterke beworteling aanmaakt. Daarnaast oogt dit type gazon ook mooi in elk type tuin. 

Hoeveel graszoden kan ik vervoeren met een personenwagen?

Onze graszoden wegen gemiddeld 15kg per rol. In een gewone personenwagen (met neergeklapte achterbank) kan qua gewicht en volume ongeveer 20m2 graszoden vervoerd worden. Het is aan te raden om het interieur van de wagen te beschermen met plastik of een deken.

Hoeveel graszoden kan ik vervoeren met een aanhangwagen?

Onze graszoden wegen gemiddeld 15kg. Op een ongeremde enkelas aanhanger kan men ongeveer 25m2 laden.

Op een geremde dubbelas aanhanger kan men ongeveer 60m2 graszoden laden. Houdt rekening mee de afmetingen van onze pallets. (1,2m x 1,2m) 

Deze hoeveelheden zijn louter indicatief, controleer best zelf wat wettelijk en technisch toegelaten is bij uw aanhanger en trekkend voertuig.

Werken jullie met waarborgpallets?

We kiezen bewust voor waarborgpallets omdat deze een langere levenscyclus hebben dan wegwerppallets. Wij vragen 15euro borg per pallet. Deze borg krijgt u onmiddellijk terugbetaald bij het inleveren van de onbeschadigde pallets. We vragen u om met een maximum van 2 maanden de pallets in te leveren, zo niet kunnen wij u de waarborg ontzeggen.

Onze pallets zijn zichtbaar en onzichtbaar gekenmerkt. 

De afmetingen van een volle pallet graszoden meet 1,20m op 1,20 m.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x